Hlavní obsah

Předpověď na zápas Anglie s Alžírskem varuje před sněhem

KAPSKÉ MĚSTO

Prudké ochlazení a srážky se mohou v pátek v Kapském Městě postarat na fotbalovém MS o ojedinělý jev. Britská média na základě předpovědí počasí varovala fanoušky, že se mohou v den zápasu Anglie s Alžírskem v Jihoafrické republice dočkat sněhu.

Článek

Bílý poprašek by přitom minimálně pro místní nebyl žádným šokem, protože na jižní polokouli nyní panuje zimní období. "V tomto období roku tu opravdu sněží a může tu být pořádná zima," citoval list Mirror jihoafrického meteorologa Riana Smita.

 Brazilci navlékli rukavice

Se zimou se musejí vyrovnávat fotbalisté především v posledních zápasech dne začínajících ve 20:30. Úterní utkání Brazilců s KLDR se hrálo ve třech stupních nad nulou, na což několik Jihoameričanů včetně hvězd ze španělské ligy Luíse Fabiana či Kaká reagovalo nasazením rukavic.

"Řiďte se tím, co vám říkala vaše matka"

Řiďte se tím, co vám říkala vaše matka, doporučil trenér německým fotbalistům, aby se ujistil, že studená fronta neohrozí jejich přípravu na páteční utkání se Srbskem. Chladné počasí v dějišti mistrovství světa už si v týmu vybralo jednu oběť. Záložník Bastian Schweinsteiger nastydl, ve středu trénoval sám, ale na další zápas má být připraven.

"Všichni hráči by se měli řídit radami svých matek. Po sprše si osušte vlasy a vždy se teple oblékejte," prozradil novinářům asistent Hansi Flick doporučení, které hráči dostali.

Němce chladné počasí na jejich tréninkové základně v Erasmii blízko Pretorie zaskočilo. Útočník Thomas Müller přišel na tiskovku pouze v kraťasech a přiznal, že teploty těsně nad bodem mrazu nečekal.

Uhynulo 500 mláďat tučňáků 

Prudké ochlazení mělo fatální následky pro jihoafrickou faunu. Mluvčí národního parku na jihu země uvedla, že během 24 hodin uhynulo kvůli zimě 500 mláďat tučňáků, která ještě neměla dostatečně vyvinuté peří.

Reklama

Související témata: