Hlavní obsah

Francouzská ministryně, která kritizovala ubytování fotbalistů, bydlela v JAR ještě dráž

Francouzská ministryně sportu Rama Yadeová, jež před začátkem mistrovství světa kritizovala fotbalovou reprezentaci za ceny jejího ubytování, měla při své návštěvě Jihoafrické republiky bydlet v ještě dražším hotelu. Její úřad později rezervaci zrušil, nicméně musel zaplatit plnou cenu.

Foto: Philippe Wojazer , Reuters

Francouzská ministryně sportu Rama Yadeová na návštěvě v JAR.

Článek

Yadeová před startem MS poukazovala na to, že v době ekonomické recese není vhodné, aby fotbalisté bydleli v pětihvězdičkovém hotelu, kde jeden pokoj stojí 589 eur (přes 15 tisíc korun).

Týdenník Le Canard Enchainé nicméně nyní přinesl informaci, že pro ministryni bylo na dva dny v hotelu v Georgetownu připraveno apartmá v ceně 667 eur (přes 17 tisíc za noc).

V něm nakonec ministryně nespala. Na dva dny se uchýlila na francouzský konzulát a třetí noc strávila v hotelu za 120 eur na noc. Její úřad však musel rezervaci v luxusním hotelu stejně zaplatit.

"Ambasáda udělala předběžnou rezervaci na začátku května, protože v té době vládl na úřadu stavební ruch a bylo potřeba zajistit pro jistotu náhradní ubytování," uvedlo v tiskovém prohlášení ministerstvo.

Reklama

Související témata: