Hlavní obsah

Honduras - Chile 0:1Chilané pálili na Honduras ze všech stran, ale dali jediný gól, a to tělem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Beausejour 0 : 1

NELSPRUIT

Fotbalisté Chile zvládli ve svém úvodním vystoupení na světovém šampionátu v JAR roli favorita a ve skupině H porazili Honduras 1:0. Gól, který jim zajistil první výhru na mistrovství světa po 48 letech, vstřelil v 34. minutě Beausejour. Chilané celý zápas tlačili, ale další možnosti už nevyužili.

Foto: Radu Sigheti , Reuters

Hráči Chile se radují ze vstřeleného gólu.

Článek

Jejich úspěšná série přesto utěšeně narůstá: nyní čítá šest výher a sedm zápasů bez inkasované branky.

Výborná forma z kvalifikace a přípravy se Chile drží i na šampionátu. Svěřenci kouče Bielsy ve středu od prvních momentů na trávníku panovali a na rozdíl od jiných věhlasnějších reprezentací dostali stadión do varu ofenzivním fotbalem.

Jejich převaha byla zprvu územní a hrozili převážně ze standardních situací. Fernández z přímého volného kopu rozvlnil vnější síť, ke hlavičce gólových parametrů se prodral v 25. minutě po rohu i Vidal, ale přestřelil.

Obrannou pavučinu soupeře Chile rozpletla až po půlhodině hry. Po dvou kolmých přihrávkách si na centr z pravé strany seběhl Beausejour a do sítě dopravil míč kuriózně tělem, jež ve snaze o obranný odkop nastřelil protihráč Mendoza.

Chilané pak ještě přidali. Rychlým a jednoduchým přechodem do útoku kroužili kolem velkého čtverce Hondurasu a měli další šanci k navýšení skóre. Sánchezovu ránu ve 44. minutě však na poslední chvíli zblokovala obrana.

Honduras, který kvůli trestu vedl z lavičky místo hlavního trenéra Ruedy asistent Mendoza, působil příliš bázlivě a ustrašeně. Útočníkům se dostávala jen zoufale malá podpora od spoluhráčů, většinu akcí chilská defenziva proto bez problémů pochytala už ve středu hřiště.

Chyběl Suaza 

Pouze koncovka Chilanům vázla. Jakoby jim v šancích chyběla rozhodnost zraněného kanonýra Suaza. Individuální průnik Sánchez znehodnotil nepřesnou střelou, vzápětí se vyznamenal brankář Valladeres, který po hlavičce Ponceho z několika kroků v 64. minutě lapil stoprocentní gól. Když už Chile míč do sítě dostala, v 75. minutě Valdiviův gól neplatil pro ofsajd.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Fiorentina - Plzeň 0 : 0 13. min Živě
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen