Hlavní obsah

Cahill a Khune vynechají za vyloučení jeden zápas MS

Australský záložník Tim Cahill a jihoafrický brankář Itumeleng Khune dostali na fotbalovém mistrovství světa od disciplinární komise FIFA minimální možný jednozápasový trest za to, že dostali bez předchozího napomínání červenou kartu.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Sudí Rodriguez ukazuje Cahillovi červenou kartu.

Článek

Záložník Evertonu Cahill byl vyloučen v úvodním utkání Australanů na šampionátu proti Německu a bude svému týmu chybět v sobotu proti Ghaně. Třicetiletý hráč dostal od mexického sudího Marka Rodrigueze rovnou červenou kartu za faul na Bastiana Schweinsteigera. Austrálie v oslabení ještě dvakrát inkasovala a prohrála 0:4. V posledním utkání ve skupině se Australané utkají se Srbskem.

Khune byl vyloučen ve středečním druhém zápasu domácích proti Uruguayi po faulu na Luise Suáreze v pokutovém území. Jeho zákrok potrestal proměněnou penaltou Diego Forlán a Jihoameričané vyhráli 3:0. Khune tak bude Jihoafričanům chybět v závěrečném duelu základní skupiny v úterý proti Francii.

FIFA dnes také podle agentury AP rozhodla, že trenér JAR Carlos Alberto Parreira nebude potrestán za kritiku rozhodčího Massima Busaccy. Brazilský kouč po středeční prohře prohlásil, že Švýcar je nejhorším sudím na turnaji a neměl by na šampionátu pískat.

Reklama

Související témata: