Hlavní obsah

Kouč Nizozemců: Mohlo to být lepší, ale šest bodů je šest bodů

DURBAN

Především plný bodový zisk ocenil trenér nizozemských fotbalistů Bert van Marwijk po těsném vítězstvím 1:0 nad Japonskem, které jeho týmu výrazně přiblížilo osmifinále mistrovství světa.

Foto: Michael Kooren , Reuters

Kouč Nizozemců Bert van Marwijk během utkání s Japonskem.

Článek

"Mohli jsme být samozřejmě lepší, ale s šesti body ze dvou zápasů bez inkasovaného gólu můžeme být spokojeni. Když budeme pokračovat ve stabilních výkonech a budeme si dál věřit, tak můžeme dojít daleko", uvedl Van Marwijk, jehož svěřenci zatím nepředvádějí tradiční nizozemskou atraktivní hru.

Druhý vzájemný souboj v historii se vůbec nepodobal tomu prvnímu, který "Oranjes" loni v září vyhráli na domácí půdě jasně 3:0. "Každý mohl vidět, že Japonsko nemá špatný tým. Proto jsme museli být velmi trpěliví," řekl Van Marwijk.

Japonský trenér se omluvil fanouškům

Japonský trenér Takeši Okada se za prohru omluvil fanouškům. "Hráči dělali vše, co mohli, ale Nizozemsko jsme prostě nedokázali zdolat," uvedl. "Očekávali jsme, že Nizozemci budou po první půli frustrovaní, ale jen obrana nám nestačila. Proto jsem také řekl hráčům, aby byli odvážnější a agresivnější s míčem," dodal Okada.

V prvním poločase se Japoncům podařilo favorita ubránit, ale v 53. minutě rozhodl z jedné z mála šancí Wesley Sneijder. "Potřebujete vždycky trochu štěstí. Sice jsme vyhráli pouze 1:0, ale podle mě jsme mohli vyhrát o dvě nebo tři branky," prohlásil Sneijder.

Reklama

Související témata: