Hlavní obsah

Brazilec Elano si oddechl, nohu zlomenou nemá a proti Portugalsku nastoupí

JOHANNESBURG

Brazilský záložník Elano si v neděli pozdě večer oddechl, když vyšetření vyloučila zlomeninu jeho nohy. Devětadvacetiletý hráč má "pouze" silně zhmožděný kotník po zákroku Ismaela Tiotého z Pobřeží slonoviny, po němž musel ve druhém poločase autor už dvou tref na MS střídat.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Brazilce Elana odnášejí na nosítkách se zhmožděnou nohou.

Článek

Vedení brazilského týmu věří, že Elano v pátek bude moci nastoupit v posledním utkání základní skupiny proti Portugalsku.

Elano hned po utkání v Johannesburgu putoval do nemocnice, kde se dozvěděl dobrou zprávu. "Vyšetření odhalila, že kotník má silně zhmožděný. Už ze šatny mohl normálně odejít a osobně si nedělám starosti, že by nehrál s Portugalskem," prohlásil lékař brazilské výpravy José Luis Runco.

Spoluhráč českého útočníka Milana Baroše z Galatasaraye Istanbul musel ze zápasu s Pobřežím slonoviny odstoupit v 66. minutě, jen čtyři minuty poté, co zvýšil na 3:0 a z přesné trefy se na šampionátu radoval už podruhé.

Brazilci nakonec utkání, jehož závěr poznamenala řada faulů a záložník "Kanárků" Kaká byl vyloučen, vyhráli 3:1 a jako druhý tým po Nizozemsku si v předstihu zajistili postup do osmifinále.

Reklama

Související témata: