Hlavní obsah

Trenér Angličanů Capello asi dostane padáka

RUSTENBURG

Budoucnost trenéra Fabia Capella u anglické fotbalové reprezentace je velmi nejistá. Po zklamáních z výkonů i výsledků v úvodních dvou zápasech na světovém šampionátu údajně vedení anglického svazu uvažuje o předčasném ukončení jeho kontraktu.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Kouč Fabio Capello s Frankem Lampardem na pondělním tréninku anglické reprezentace.

Článek

Angličané na turnaji zatím remizovali 1:1 s USA a 0:0 s Alžírskem. K postupu teď potřebují porazit Slovinsko. Podle britských médií se v zákulisí začalo mluvit o možném ukončení smlouvy, která Capellovi zaručuje plat 7,2 miliónu eur ročně. Zástupce anglické fotbalové federace sdělil novinářům, že v případě neúspěchu Anglie už v základní skupině se počítá s Capellovou rezignací.

Miliónové odstupné by nedostal

Čtyřiašedesátiletý Capello, který u týmu Albionu působí dva roky, přitom těsně před mistrovstvím prodloužil smlouvu až do evropského šampionátu v roce 2012. Smlouva však obsahuje dodatek, který umožňuje dohodu zrušit do dvou týdnů po skončení MS, aniž by měl Capello nárok na odstupné, které činí 13,8 miliónu eur (asi 355 miliónů korun).

Samotný Capello je z dosavadních vystoupení svých svěřenců rozčarovaný. "Vzhledem k blížícím se vyřazovacím bojům jsme zklamaní, že se Anglie drží tak nízko," řekl italský kouč. "Vypadá to, jako by předchozí dva roky byly ztrátou času. Nemám ponětí, proč hráči nejsou ve formě, proč se nemohou na šampionátu prosadit. Asi jsou pod velkým tlakem," dodal.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články