Hlavní obsah

Další hádka s trenérem. Ghaňan Muntari sice potrestán, ale na MS zůstává

SUN CITY

Ghanský záložník Sulley Ali Muntari byl na mistrovství světa potrestán za hádku s reprezentačním trenérem. Národní asociace jeho trest neupřesnila, z týmu však hráč vyloučen nebyl. Pětadvacetiletý fotbalista Interu Milán se rozčílil po sobotní remíze s Austrálií 1:1, neboť Ghana podle něj měla zápas vyhrát.

Foto: Christian Charisius , Reuters

Ghaňan Sulley Muntari (v bílém) v souboji s Australanem Jasonem Culinem.

Článek

"Sulley Muntari je stále součástí týmu na mistrovství světa v Jihoafrické republice. Můžeme potvrdit, že se Muntari po zápase choval nevhodně a porušil pravidla týmu. Své chování odůvodnil tím, že byl frustrován po zápase s Austrálií, protože náš tým nevyhrál," píše se v prohlášení ghanského svazu.

Omluvil se všem

Muntari si podle funkcionářů uvědomil svou chybu a trenérovi Milovanu Rajevacovi i spoluhráčům se omluvil. "Bude nadále patřit mezi hráče Ghany," dodali činovníci ve zprávě.

Muntari se údajně se srbským trenérem Rajevacem pohádal v týmovém autobuse po odjezdu z dějiště zápasu. Ghaňané s Austrálií pouze remizovali, přestože soupeř hrál více než hodinu jen v deseti.

V prvním utkání na turnaji proti Srbsku, které ghanské "Černé hvězdy" porazily 1:0, Muntari nehrál. V sobotním duelu s Austrálií se na trávník dostal až v 77. minutě.

Nebyl to první konflikt 

Pro pětadvacetiletého fotbalistu to nebyl první konflikt s vedením reprezentace. Na začátku roku se nezúčastnil dvou plánovaných schůzek s trenérem.

Ghana ve středu odehraje svůj poslední zápas ve skupině D, v níž jí zatím patří první místo. K postupu do osmifinále jí stačí remíza s Německem.

Na letošním mistrovství světa to nebyl první konflikt mezi fotbalistou a koučem. Francouz Nicolas Anelka, který urážel trenéra Raymonda Domenecha, už musel šampionát opustit.

Reklama

Související témata: