Hlavní obsah

Největší senzace turnaje! Slováci zničili Italy, hlásají novinové titulky

Titulní stránky slovenského tisku v pátek zaplavily fotografie jásajících slovenských fotbalistů, kteří na světovém šampionátu v Africe nečekaně zdolali Italy 3:2 a postoupili do osmifinále. Slovenský zázrak se stal v Africe.

Foto: Ricardo Mazalan, ČTK/AP

Slováci se radují z druhého gólu do sítě Italů.

Článek

Ten zápas byl jako sen. Slováci zničili Italy, hlásaly novinové titulky. Komentáře upozornily, že Slováci, kterým se nepovedly zápasy proti Novému Zélandu a Paraguayi, triumfem nad úřadujícími mistry světa ale nabídli zatím největší senzaci turnaje.

Mužstvo mělo duši, srdce i hlavu

"Slovensko ještě nikdy nezdolalo v důležitém utkání skutečně velký tým. Až včera. V okamžiku, kdy to nikdo nečekal, v situaci posměšků: co to hoši na šampionátu vyvádíte," poznamenal list Sme. Chtělo to prý odvahu od trenéra, který našel správnou sestavu, i od fotbalistů, jimž zaručovalo postup pouze vítězství.

Podle Športu mělo slovenské mužstvo duši, srdce, vůli, hlavu, bylo stmeleno, pevné, jednotné a odevzdané společné věci. Absolutně dokonale bylo připraveno psychicky. Tohle všechno pak vedlo k dominanci v souboji s úřadujícími mistry světa.

Fotbalový orgasmus 

"Slovensko prožívá neskutečný fotbalový orgasmus. Naši jánošíci, kterým už nikdo nevěřil, oloupili po obrovském dramatu nafoukané mistry světa z Itálie," napsal Plus jeden deň.

Pravda upozornila, že všichni slovenští reprezentanti hráli minimálně o třídu lépe než v předchozím utkání s Paraguayí. Pohybovali se lépe než soupeř, byli rychlejší, měli převahu. Italové byli vykolejení a bezradní, jejich fanoušci, kteří měli na stadiónu převahu, utichli.

"Neuvěřitelný nervák se šťastným koncem. Mistři světa skončili. A pohřbili je Slováci," dodal Nový čas.

Pavouk mistrovství světa v Jihoafrické republicefoto: Sport.cz

Reklama

Související témata: