Hlavní obsah

Forlán si po výhře nad Koreou stěžoval na velmi špatný trávník

Uruguayský útočník Diego Forlán se přidal ke kritikům špatného stavu trávníků na fotbalovém mistrovství světa v Jižní Africe. Kanonýr Atlétika Madrid si po sobotní výhře nad Jižní Koreou a postupu do čtvrtfinále stěžoval, že se na hřišti v Port Elizabeth vůbec nedalo kombinovat.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Uruguayský útočník Diego Forlán (vlevo).

Článek

"Stav trávníku byl velmi špatný a hodně znesnadňoval hru. Bylo to hrozné, míč se nedal skoro vůbec ovládat," prohlásil Forlán, podle něhož hrací ploše příliš nepomohlo ani to, že v poločase začalo místy velmi intenzivně pršet.

Jinak si ale jednatřicetiletý útočník vychutnával po zápase skvělé pocity a pochvaloval si, že prožívá úžasnou sezónu. V květnu pomohl Atlétiku Madrid dvěma góly ve finále k triumfu v Evropské lize a nyní postoupil s Uruguayí po dlouhých 40 letech do čtvrtfinále světového šampionátu.

"Tenhle úspěch znamená pro naši malou zemi strašně mnoho. Uruguayci na něco podobného strašně dlouho čekali a naší motivací je přinést lidem radost. Soudě podle všech těch telefonátů a textových zpráv, které jsme začali dostávat, jsou lidé doma absolutně nadšeni," uvedl Forlán.

Nechce se vracet bez medaile 

Připustil, že se do vlasti nechce vracet bez medaile. "Samozřejmě každý se chce dostat do finále. Nyní jsme od něj vzdáleni už jen dva zápasy, ale nijak nás to nesvazuje. Jdeme krůček po krůčku a teď se soustředíme na to, abychom vyhráli čtvrtfinále. Máme neobyčejný kádr, příliš věcí už nemusí zlepšovat a já věřím, že ve čtvrtfinále odevzdáme to nejlepší, co v nás je," dodal Forlán, jehož tým se o semifinále utká s jediným zástupcem afrického kontinentu v pavouku Ghanou.

Reklama