Hlavní obsah

Útočník Henry se přiblížil odchodu z Barcelony do MLS

BARCELONA

Francouzský fotbalista Thierry Henry se znovu přiblížil odchodu z Barcelony do americké Major League Soccer. Podle dnešního vyjádření generálního ředitele Joana Olivera klub s útočníkem jedná o předčasném ukončení smlouvy, která měla původně vypršet až v červnu příštího roku.

Článek

Dohoda, která by podle Olivera mohla být uzavřena během několika následujících dnů, vychází z iniciativy Henryho. Toho španělský tisk už od května spojuje s americkou MLS, kde o něj má eminentní zájem tým New York Red Bulls.

Podle listu The Sun už má bývalý útočník Arsenalu ve Spojených státech podepsanou předběžnou smlouvu. Henry by tak mohl následovat Davida Beckhama nebo Fredrika Ljungberga, kteří po úspěšné kariéře v Evropě přesídlili do nejvyšší americké soutěže.

Henry se v minulé sezoně v katalánském klubu příliš neprosazoval, přednost v útoku dostávali Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic, ale i mladíci Bojan Krkic a Pedro Rodríguez. Dvaatřicetiletý francouzský útočník tak častěji zasahoval do zápasů z lavičky a statistiku sezony uzavřel na čtyřech ligových trefách.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín