Hlavní obsah

S Fiorentinou Řepka Superpohár nezískal, proto ho chce teď vyhrát se Spartou

Na Letné bude mít sice tuzemský Superpohár v dnešním podvečeru premiéru, sparťanský kapitán Tomáš Řepka však o tuto trofej bude bojovat již podruhé v kariéře. Během italského angažmá si totiž klání mezi mistrovským celkem a vítězem národního poháru vyzkoušel v barvách Fiorentiny. „Ale neúspěšně, protože jsme tehdy podlehli AS Řím, takže se Spartou bych si chtěl vše vynahradit,“ potvrzoval, že nově zrozená soutěž by měla i v Čechách získat místo na fotbalovém slunci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Řepka s Fiorentinou Superpohár nevyhrál, proto ho chce získat se Spartou.

Článek

V Jižní Africe vrcholí mistrovství světa a v tuzemsku se bude hrát Superpohár. Není to trochu nešťastné?

Proč? Nemůžeme se už dočkat, až také u nás mistrovská sezóna začne. Nově zrozený Superpohár představuje vlastně generálku na ligu i na kvalifikaci o Ligu mistrů. Proto jen dobře, že se hraje.

Tváříte se, jako byste se na zápas s Plzní vyloženě těšil...

Těším se na každé utkání, v němž se hraje fotbal. A Plzeň je soupeřem, který ho chce hrát i na soupeřových hřištích, takže by se mohlo jezdit nahoru dolu a publikum by tudíž mohlo mít z fotbalu docela zážitek. Proto věřím, že přijde víc diváků, než kolik jich chodívá na Český pohár. Už proto, že v Plzni kope spousta hráčů, kteří prošli Letnou, takže to vlastně bude souboj Sparty se Spartou.

Jenže tenhle souboj má předem jasného favorita – mistrovskou Spartu.

To si nemyslím, protože i Plzeň bude chtít trofej získat a vstoupit tak do sezóny vítězně. My ale samozřejmě také, protože vítězný start je moc důležitý.

Na Letné jste prodloužil smlouvu o další rok, takže máte určitě představu o tom, jaká by ta následující sparťanská sezóna měla být...

Samozřejmě že úspěšná a vítězná. Na domácí scéně, v Lize mistrů zrovna tak. Uděláme všechno pro to, abychom se konečně do Champions League dostali. Mělo by to konečně vyjít, i když míč je kulatý a stát se může mnohé.

Mluvíte dost sebejistě. To je Sparta tak silná, aby si na Ligu mistrů mohla troufat?

Angažování Matějovského bylo dobrým tahem, i když před jeho příchodem panovaly obavy, v jaké formě přijde, protože dlouho nehrál. Je to však zase ten starý Matějovský z Mladé Boleslavi, který dává naší hře tvář, takže fotbal má hlavu a patu. V kádru jsou i dva kamerunští playeři, kteří jsou dobří a měli by se do základní sestavy také prosadit. A protože nikdo neodešel a kádr se tudíž nezměnil, můžeme si opravdu troufat.

Superpohár se ale bude přece jen odehrávat ve stínu vrcholícího světového šampionátu. Máte v Jižní Africe svého favorita?

Samozřejmě – Španělsko. Miluji fotbal předváděný Barcelonou a ten v pojetí španělské reprezentace se mu hodně blíží. Vím, že se hraje na góly, ale nejpohlednější a pro diváky nejlíbivější fotbal servíruje Španělsko.

A co vystoupení ostatních mužstev na mistrovství světa? Jak byste je glosoval?

Angličané jsou zakletým mančaftem, jenž není schopen ničeho dosáhnout, Argentinci mně připravili katastrofální zklamání, Nizozemci hrají divný fotbal, jemuž nemohu přijít na chuť. Prostě – Španělé vyčnívají nade všemi.

Reklama

Související témata: