Hlavní obsah

Sparta by v Premier League mohla hrát střed tabulky, myslí si Matějovský

dos, zpSport.cz

Bude ostře sledovanou posilou. Fotbalový reprezentant Marek Matějovský zamířil z anglického Readingu do Sparty, aby se ujal šéfování ve středu pole. Ve čtvrtečním Superpoháru proti Plzni se neztratil a hned první soutěžní duel v novém dresu proměnil v zisk premiérové české trofeje. „Věřím, že se od první výhry můžeme úspěšně odrazit do celé sezóny,“ doufá Matějovský.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marek Matějovský

Článek

Rychle naznačil své možnosti. Dokud byla Sparta kompletní, dokázal Marek Matějovský uvolnit do gólových šancí Vacka a Sionka. A když pak bylo třeba při téměř hodinovém oslabení po vyloučení Řepky hlavně dobře bránit, uměl plzeňské soupeře také pěkně po anglicku přibrousit.

„Již při přestupu jsem říkal, že Sparta hrála v minulé sezóně dobrý fotbal. Do takového mužstva se pak lépe zapadá. Výhra v prvním utkání se cení, věřím, že se od ní můžeme úspěšně odrazit do celé sezóny,“ konstatoval Matějovský, když si potěžkal pořádně velký nový pohár.

„Marek ukázal svoje kvality, o kterých ale myslím nikdo nepochyboval. Stál jsem o něj dva roky,“ připomněl trenér Jozef Chovanec.

Zkušenosti z Anglie se budou hodit

Bývalý špílmachr Mladé Boleslavi chce ve Spartě zúročit zkušenosti, které v Premier League i druhé anglické lize nasbíral. „V Anglii se hraje ve velkém tempu, vyzkoušel jsem si i spoustu zápasů v rychlém sledu. Maká se tam do poslední vteřiny na krev. Věřím, že právě v tomhle bude moje předchozí angažmá pro nové ve Spartě přínosem,“ doufá Matějovský.

„Myslím, že Sparta by v Premier League mohla hrát střed tabulky. Dojem z anglické ligy hodně ovlivňuje skvělá atmosféra na stadiónech, ale samotná výkonnost není o tolik lepší než tady,“ řekl při svém prvním on-line rozhovoru se sparťanskými fanoušky.

Teď mu však jde především o to, aby se rychle rozkoukal v novém prostředí. „Nějaké věci se mi povedly, jiné ne, takže určitě je co zlepšovat. Jsem rád, že si na hřišti dokážeme vyhovět, pevně ale věřím, že to bude ještě lepší. Třeba už příští týden v Lotyšsku,“ připomněl Matějovský úterní duel druhého předkola Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: