Hlavní obsah

Policie prý ukrývá místopředsedu ČMFS Kříže v zahraničí

PRAHA

Policie údajně skrývá zmizelého místopředsedu fotbalového svazu Miroslava Kříže v zahraničí, protože má být důležitým svědkem. Uvedl to v pátek deník Aha! s odkazem na informace od nejmenovaného kriminalisty, který je prý členem vyšetřovacího týmu.

Foto: fcviktoria.cz

Majitel fotbalové Viktorie Plzeň Miroslav Kříž (vpravo) s Ivanem Haškem na golfu.

Článek

Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan řekl, že k případu nemá žádné nové informace. Policie po Křížovi pátrá od konce května.

Podle Aha! se do hledání zapojil i Interpol, pátrání však později zastavil. Informaci bez dalších podrobností potvrdila mluvčí kriminální policie Pavla Kopecká.

Kriminalista deníku Aha! sdělil, že krok Interpolu znamená, že policie ví, kde Kříž je. "Už kolem něj zmizelo více lidí. Vyhrožování fyzickou likvidací jeho osoby už bylo na denním pořádku a policie potřebovala, aby se rozšířila právě fáma o (Křížově) likvidaci.

Policie Kříže ukryla mimo republiku, neboť jí může pomoci rozplést mafiánskou chobotnici odstraňování nepohodlných osob, vydírání, nekrytých finančních operací a daňových úniků," citoval deník policistu.

Kříž, který je spojován s Viktorií Plzeň, v jejíž statutárních orgánech dříve působil, zmizel 22. května. Jedním z posledních lidí, kteří jej předtím viděli, byl podle všeho majitel Baníku Ostrava Tomáš Petera.

"S Miroslavem Křížem jsem se sešel v sobotu (22. května) večer v restauraci Chagall v Praze. Projednávali jsme přestupy hráčů mezi Plzní a Ostravou a sledovali přitom fotbalový zápas Turecko - Česko. Naše schůzka skončila po 19. hodině, Kříž odešel a já s několika známými dokoukal finále Ligy mistrů a pak odjel domů," řekl dříve Petera.

Kříž byl loni v létě poprvé zvolen do výkonného výboru fotbalového svazu. Krátce nato na něj finanční úřad uvalil exekuci, Kříž ale dluhy ve výši pěti miliónů korun uhradil a předseda svazu Ivan Hašek mu vyslovil důvěru.

Reklama