Hlavní obsah

Šmicer zase kope, se svými Holanďany pohořel ve finále na penalty

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ

Během nabitého pátku stihl, co potřeboval, k absolutní spokojenosti mu však něco chybělo. Podstatnou část dne strávil Vladimír Šmicer ve svém fotbalovém kempu v Klášterci nad Ohří, kde si s kluky zahrál mistrovství světa. Vpodvečer uháněl manažer národního týmu do Prahy, aby sledoval úvodní duel Gambrinus ligy. Jeho Slavia nedokázala ve vršovickém derby klokany udolat.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Vladimír Šmicer už zase válí na trávníku.

Článek
Fotogalerie

Těsně po úvodním hvizdu vjel do garáží v Edenu a slyšel, že padl gól. „Snad ho dala Slavia,“ říkal si její bývalý hráč Vladimír Šmicer. Skutečnost však byla právě opačná, vedení se v derby ujala Bohemka a sešívaní pak navzdory půlhodinové přesilovce víc než vyrovnávací gól nevytěžili. „Škoda, tato remíza bude určitě víc mrzet Slavii,“ litoval manažer fotbalové reprezentace.

On sám v pátek také zůstal těsně pod vrcholem. Na svém letním kempu pro fotbalové talenty v Klášterci nad Ohří se jako kapitán Nizozemska zapojil do zdejšího mistrovství světa, které druhý ročník Kempu Góóól uzavíralo. Došel do finále, ale tam jeho tým prohrál na penalty s Německem. „Stejně jsem dopadl i na závěr prvního turnusu. Holanďani prostě vždycky skončí druzí,“ připomněl Šmicer.

Být klukem, na kemp by chtěl

V týdnu se musel věnovat především svazovým povinnostem, kluky vedli osvědčení trenéři Rostislav Broum, Petr Mikolanda a Pavel Nobst. „Kemp vymyslel jeho organizátor Radek Šilhan. A když jsem viděl, jaké krásné prostory v Klášterci našel, a měl jsem jistotu, že to bude mít úroveň, tak jsem rád svým jménem kemp zaštítil. Kdybych byl ve věku kluků, hodně bych tlačil na rodiče, abych se mohl takového kempu zúčastnit,“ líčil Vladimír.

Svůj letní kemp mají i Petr Čech, Tomáš Řepka a další známí fotbalisté. Šmicer takové projekty zažil i při svém působení ve Francii. „Některé spoluhráče jsem tam třeba účastí na besedách podpořil,“ zavzpomínal internacionál, který i v Klášterci několik zvídavých dotazů zodpověděl a řadu autogramů přímo na dresy dětí rozdal. Stejně jako fotbalisté Teplic s trenérem Plíškem.

Po kláštereckém šampionátu vyrazil Šmicer do Prahy sledovat vršovické derby. Sešívaní v něm jen remizovali s Bohemkou. „Liga teprve začíná. Zdá se mi však, že Slavia má málo útočníků. Vlčka střídal Hora, další ofenzivní hráči už jsou záložníci, kteří přece jen nemají takové návyky jít do vápna jako útočníci. Pak bylo Slavii vlastně jedno, jestli hraje proti jedenácti nebo deseti,“ všiml si Šmicer a těší se, že letošní ligový ročník bude lepší než minulý.

Reklama

Související témata: