Hlavní obsah

FIFA bude jednat o zavedení brankových rozhodčích, video na přetřesu nebude

CARDIFF

Pravidlová komise mezinárodní fotbalové federace FIFA bude ve středu ve velšském Cardiffu diskutovat o nasazování brankových rozhodčích do mistrovských zápasů. Naopak o zavedení vyspělých technologií jako čipů v míči nebo videa se i přes mohutnou kritiku po chybách arbitrů na mistrovství světa zatím jednat nebude. Toto téma přijde podle FIFA na řadu nejdříve v říjnu.

Foto: ČTK/AP

Fotbaloví rozhodčí na MS v Jihoafrické republice

Článek

Systém s dvěma asistenty za brankovými čarami zkušebně zavedla UEFA v zápasech minulého ročníku Evropské ligy a s testováním by se mělo pokračovat i v Lize mistrů a v kvalifikaci mistrovství Evropy 2012. Výsledkem chystaného jednání pravidlové komise by mělo být doporučení zavést brankové rozhodčí v následujících dvou sezonách i v dalších kontinentálních federacích.

Diskuse o změně systému rozhodování vyvolalo několik evidentně chybných verdiktů na nedávném mistrovství světa v Jižní Africe. FIFA v čele se svým šéfem Seppem Blatterem, který byl vytrvalým odpůrcem zavádění novinek, v důsledku toho ujistila, že letošní turnaj se naposledy hrál se současným systémem rozhodčích.

Reklama