Hlavní obsah

VIDEO: V druhé chilské lize škrtil fotbalista rozhodčího

Paraguayský fotbalista José Félix Pedroso vážně ohrozil svou kariéru. Při víkendovém utkání druhé chilské ligy mezi Concepciónem a svým Rangers Talca totiž napadl rozhodčího, kterého dokonce škrtil. Neunesl totiž několik sporných verdiktů proti svému klubu. Následně ho museli uklidňovat spoluhráči. Nyní ho čeká přísný trest; vyloučit se nedá ani doživotní zákaz činnosti, nebo dokonce vězení.

Článek

Situace na trávníku se vyhrotila čtvrt hodiny před koncem, poté co rozhodčí Marcelo Miranda nechal třikrát opakovat pokutový kop Concepciónu. Poprvé kvůli tomu, že úspěšný exekutor porušil pravidlo o plynulosti pohybu, další dva pokusy zneškodnil brankář Rangers, ovšem poprvé byl příliš daleko z čáry, podruhé zas jeho spoluhráč předčasně vběhl do pokutového území. A tak až napočtvrté se Concepción radoval z branky, naopak hráči Rangers v čele se stoperem Pedrosem cítili křivdu.

Když pak o dvě minuty později chtěl rozhodčí vyloučit hráče Rangers za faul uprostřed hřiště, Pedroso se neudržel. Chytil sudího zezadu kolem krku a začal ho škrtit. Hned ho sice spoluhráči odtrhli a museli ho násilím zpacifikovat, na jeho vyloučení to ale už nic nezměnilo.

Rozhodčí Miranda se nenechal vyvést z míry a překvapivě odmítl zápas předčasně ukončit, což mu podle pravidel napadení umožňuje. Rangers nakonec prohráli 0:3.

Pedroso se po zápase odmítl omluvit, což zřejmě ještě umocní přísnost trestu od vedení svazu. "Nebudu se omlouvat. Rozhodčí nás poškodil, a to mě rozčílilo. Vím, že mě čeká trest a že si za Rangers ani jiný klub asi už nezahraju. Teď si dám od fotbalu pokoj a raději budu trávit čas s rodinou," citovaly Pedrosa chilské servery.

Reklama

Související témata: