Hlavní obsah

VIDEO: Za škrcení sudího si fotbalista v Chile nezahraje 27 zápasů

SANTIAGO DE CHILE

Paraguayský fotbalista José Félix Pedroso byl za škrcení rozhodčího v utkání druhé chilské ligy potrestán zákazem startu v 27 zápasech. Trest je přenosný do všech ostatních lig, Pedroso se však ihned po nedělním incidentu nechal slyšet, že s fotbalem zřejmě skončí.

Článek

Stoper celku Rangers Talca neunesl v utkání s Concepciónem několik sporných rozhodnutí sudího Marcela Mirandy. Ten především nechal třikrát opakovat pokutový kop Concepciónu, než soupeř proměnil a ujal se vedení 2:0.

Když ho pak o dvě minuty později chtěl rozhodčí vyloučit za faul uprostřed hřiště, Pedroso se neudržel. Chytil sudího zezadu kolem krku a začal ho škrtit. Hráči ho sice odtrhli, ovšem Pedroso se pokusil sudího napadnout znovu, než byl po červené kartě odveden ze hřiště. Zápas se dohrál a Concepción zvítězil 3:0.

Disciplinární komise rozhodla o tom, že za napadení rozhodčího dostane Pedroso trest na 20 zápasů. Dalších pět pak za pokus o opakované napadení a dva za červenou kartu. Celkem tak Pedroso, jenž se odmítl omluvit, přijde o 27 soutěžních utkání, tedy o celou probíhající sezónu i začátek další.

Reklama

Související témata: