Hlavní obsah

Čínský fanoušek napadl na fotbale rozhodčího kopem karate

Dvě červené karty udělené hráčům jeho oblíbeného týmu Čching-tao naštvaly čínského fotbalového fanouška natolik, že vběhl na hřiště, aby si to s rozhodčím vyřídil osobně. Podle čínských médií napadl kopem karate hlavního sudího a do pomezního vrazil.

Článek

Incident, který potvrdil image čínského fotbalu jako zkorumpovaného a násilného na hřišti i mimo něj, se odehrál v nedělním duelu proti šanghajskému týmu Šen-chua. Poté, co byli během tří minut vyloučeni Slovinec Aleksander Rodič a Chorvat Stjepan Jukič, strhla se zhruba 20 minut před koncem mela.

Sudí byl prý mladý

Té využil neidentifikovaný muž, jenž vběhl na hřiště a napadl dva sudí. Generální manažer domácího klubu Jü Tchao popřel, že by násilník ve značkových trenýrkách a teniskách patřil k týmu. "Nebyl to rozhodně člen klubu, jen emocionální fanoušek. Rozhodčí neměl zápas pod kontrolou, možná proto, že byl moc mladý," řekl agentuře Nová Čína.

Zlobu na sudího si navíc po prohraném zápase 0:2 zchladilo zhruba 100 fanoušků Čching-tao rozmlácením auta, o němž se domnívali, že patří jemu.

Reklama

Související témata: