Hlavní obsah

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson se zastal kouče USA

HOUSTON

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson se zastal kouče fotbalové reprezentace USA Boba Bradleyho. Osmašedesátiletý Skot je překvapen, že vedení amerického svazu nechce s Bradleym prodloužit končící smlouvu, a proto ho vyzval, aby přijal nabídku některého z evropských klubů, kde by se prý jistě prosadil.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson

Článek

"Vím, že se o něj zajímal Fulham, a rozhodně by ta práce nebyla nad jeho schopnosti. Na výzvu v podobě koučování v Evropě nebo Anglii je připraven," citovala Fergusona agentura Reuters. "Myslím, že by se mu dařilo. Líbí se mi jeho styl, má ocelovou vůli. Trénování se věnuje do nejmenšího detailu," dodal.

Dvaapadesátiletý Bradley vede americký výběr od roku 2006 a na nedávném mistrovství světa v Jihoafrické republice s ním postoupil do osmifinále, kde však tým USA nestačil na Ghanu. Současná smlouva mu skončí v prosinci a svaz mu ještě nenabídl její prodloužení, protože podle médií chce na lavičku přivést zahraničního trenéra.

Ferguson je momentálně s United na turné po USA. V neděli jeho tým prohrál s Kansas City 1:2, ve středu ho čeká utkání s výběrem zámořské ligy MLS, na kterém se očekává návštěva 71 000 diváků.

Reklama

Související témata: