Hlavní obsah

Beckham se zmínil o legu a prodej stavebnice stoupl o 663 procent

LONDÝN

Anglický fotbalista David Beckham opět ukázal, že na co sáhne, prakticky promění ve zlato. Záložník Los Angeles Galaxy nedávno prozradil, že si na dovolené hrál se stavebnicí Lego, a prodej jejího dánského výrobce rázem stoupl o 663 procent.

Článek

Pětatřicetiletý Beckham se sice proslavil obstřelováním zdí, a ne jejich stavěním, s legem mu to však prý jde náramně. Bývalý záložník Manchesteru United a Real Madrid si nedávno na dovolené v Itálii krátil dlouhou chvíli skládáním slavného paláce Tádž Mahal a díky jeho slovům pak prodejnost stavebnice obsahující 5922 kostiček stoupla o 663 procent.

Podle listu The Sun byl Beckham za odměnu pozván do továrny v Dánsku, aby viděl, jak se stavebnice vyrábí. Mohl by tam narazit i na vlastní figurky, kterých se spolu s manželkou a bývalou zpěvačkou dívčí skupiny Spice Girls Victorií dočkal předloni při 30. výročí narozenin figurek Lego.

Beckham tak opět dokázal, že ne nadarmo je podle magazínu Forbes nejlépe vydělávajícím fotbalistou světa. Například před třemi lety se po turné Galaxy na Novém Zélandu vydražila jeho láhev nedopité koly za neuvěřitelných pět tisíc novozélandských dolarů (zhruba 70 000 korun).

Reklama

Související témata: