Hlavní obsah

Fotbalová Barcelona skončila poprvé po sedmi letech ve ztrátě, zjistilo nové vedení

BARCELONA

Poprvé po sedmi letech skončilo hospodaření FC Barcelony v červených číslech. V uplynulém fotbalovém ročníku vykázal úřadující mistr španělské ligy ztrátu 77,1 miliónu eur (1,9 miliardy korun), přestože bývalý prezident klubu Joan Laporta minulý měsíc informoval o čistém zisku 11 miliónů eur (275 miliónů korun).

Foto: Hassan Ammar, ČTK/AP

Skvělé výkony Barcelony v posledních letech se v zisk neproměnily.

Článek

Audit, který si po svém nástupu do funkce objednali u firmy Deloitte noví představitelé katalánského velkoklubu v čele se Sandrem Rosellem, však ukázal něco jiného.

Zatímco podle Laporty byl v minulé sezóně provozní příjem klubu 445,5 miliónu eur a náklady činily 429 miliónů, nové vedení informovalo o částkách 408,9 a 477,9 miliónu.

Druhé nejvyšší příjmy po Realu 

Nový viceprezident Barcelony Javier Faus v úterý na tiskové konferenci také oznámil, že dluhy klubu se vyšplhaly na 442 miliónů eur. Za minulou sezónu tak vzrostly o 113 miliónů. "Barca" má přitom druhé nejvyšší příjmy mezi fotbalovými kluby hned po Realu Madrid.

"Skvělé sportovní výkony minulých let se neodrazily do skvělého ekonomického řízení klubu," prohlásil Faus. Nové vedení Barcelony už začátkem července oznámilo, že si bude muset vzít bankovní půjčku ve výši 150 miliónů eur, aby se vypořádalo se špatnou likviditou a problémy v peněžním toku.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín