Hlavní obsah

VIDEO: Nejvtipnější oslava vstřeleného gólu? Islandské lovení spoluhráče udicí!

Vstřelení branky se oslavovalo už mnoha způsoby, ale tohle tu ještě nebylo. Zapomeňte na přemety a jiná akrobatická čísla, tanečky u rohových praporků či svlékání dresů. Fotbalisté islandského celku Stjarnan předvedli minulou neděli po vítězné brance proti Fylkiru Reykjavík etudu, s níž by se neztratili v leckterém divadle.

Foto: archiv

I takhle se dá slavit vstřelený gól. Hráči Stjarnanu se zvěčňují s ulovenou trofejí.

Článek

Už už se v posledním kole nejvyšší islandské soutěže zdálo, že si Stjarnan rozdělí s Fylkirem body za remízu 1:1. Jenže v nastaveném čase druhé půle dostali hráči domácího celku šanci kopat penaltu a Halldor Orri Bjornsson se nemýlil. A oslava vítězného gólu přešla do pantomimické performance, která na trávníku k vidění ještě nebyla.

Bjornsson se proměnil v rybáře, který nahodil udici směrem ke Johannu Laxdalovi (Lax znamená v islandštině losos), který bez okolků návnadu sebral a za prudkého mrskání se nechal přitáhnout až ke spokojenému střelci. S trofejním úlovkem se pak nechali ostatní fotbalisté vyfotografovat. Bohužel nikde nebylo uvedeno, jak dlouho hráči Stjarnanu scénku nacvičovali, efekt byl ale dokonalý.

Reklama

Související témata: