Hlavní obsah

Casillas zkazil penaltovými zákroky Beckenbauerovi rozlučku

MNICHOV

Bayern Mnichov pojal páteční přátelské utkání proti Realu Madrid jako dodatečnou rozlučku se svým legendárním fotbalistou, trenérem a prezidentem Franzem Beckenbauerem. Domácímu bavorskému týmu pokazil oslavu španělský brankář Iker Casillas, který chytil hned tři pokutové kopy.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Franz Beckenbauer (vlevo) předává pohár Ikeru Casillasovi.

Článek

Beckenbauer odstoupil z prezidentského postu úřadujícího německého šampióna podle plánu vloni v listopadu. V pozici ho po dlouhých patnácti letech vystřídal jeho bývalý spoluhráč Uli Hoeness, který naopak po třiceti letech skončil v roli manažera.

Střetnutí se španělským vicemistrem mělo legendárnímu "Císaři" vynahradit odchod v roce 1977 do klubu New York Cosmos, který podle představitelů klubu neproběhl náležitě a nebyl hoden Bayernu. S klubem byl mistr světa z roku 1974 v různých rolích spoutaný posledních 51 let.

Utkání před 69 tisíci diváky ve vyprodané Allianz Areně nepřineslo v základní hrací době žádný gól. Nejblíže k prolomení bezbrankového stavu byl už v osmé minutě po faulu Sergia Ramose Holger Badstuber, jeho pokutový kop ale vyrazil brankář mistrů světa Casillas.

Kouzlo kapitána Realu zafungovalo i v rozhodujícím penaltovém rozstřelu, když zlikvidoval pokusy Hamita Altintopa a Edsona Braafheida. Ze střelců Realu nezaváhal ani jeden, a proto mohl Casillas z rukou Beckenbauera převzít pohár pro vítěze.

Reklama