Hlavní obsah

Ronaldo přiznává: Mám nadváhu a problémy s pohybem

SAO PAULO

Legendární brazilský útočník Ronaldo přiznal, že má nadváhu. Bývalý fotbalista Barcelony a Realu Madrid ale věří, že během patnácti dní se mu podaří dostat do formy. Uznávaný střelec se potýká s nadváhou dlouhodobě, po dlouhé přestávce způsobené zraněním stehna je na tom ale ještě hůř. "Ve čtvrtek to byl můj první trénink po třech měsících. Mám nadváhu a problémy s pohyblivostí, ale během patnácti dní to bude v pohodě," uvedl třiatřicetiletý fotbalista, který v současnosti hájí barvy Corinthians.

Foto: AP Photo/Jasper Juinen

Brazilský útočník Ronaldo

Článek

Příští utkání začne trojnásobný nejlepší fotbalista světa na lavičce. "Je hodně daleko od toho, aby mohl nastoupit v zápase. Nehrál tři měsíce, takže musíme dávat pozor. Naneštěstí není připravený ani na poločas," myslí si jeho trenér Adilson Batista.

Ronaldo se zúčastnil čtyř světových šampionátů, z nichž si odvezl dva mistrovské tituly. Vítězný turnaj v roce 1994 strávil na lavičce, v roce 2002 ale vystřílel trofej osmi brankami. I díky nim je s patnácti góly v čele historické tabulky střelců MS, kde odolal i letošnímu náporu ze strany Němce Miroslava Kloseho. Tomu k vyrovnání Ronalda chyběl jeden zásah.

Reklama

Související témata: