Hlavní obsah

Souboj českých trenérů v australské lize vyhrál Straka

SYDNEY

První měření sil českých trenérů v australské fotbalové lize dopadlo lépe pro Františka Straku. Jeho North Queensland Fury doma porazil 2:1 úřadujícího šampiona FC Sydney, vedeného Vítězslavem Lavičkou. Rozhodující gól padl sedm minut před koncem. Straka tak s North Queenslandem zatím vyvrací roli outsidera. V minulé sezoně až sedmý tým tabulky v prvním kole překvapivě uhrál remízu 3:3 s favorizovaným Perthem, v sobotu navíc porazil obhájce titulu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Trenér František Straka při utkání českých fotbalistů s Maltou.

Článek

Sydney mělo v první půli hru pod kontrolou, ale na branku čekalo marně. Naopak v 65. minutě poslal Grossman hráče Fury do vedení. Sydney se dočkalo až osm minut před koncem, kdy srovnal Jamieson, jenže neuběhla ani minuta a Daal zařídil Fury vítězství.

"Jsem velmi šťastný. V prvním utkání jsme dvakrát dotáhli vedení soupeře, dnes získali toto excelentní vítězství," radoval se Straka v rozhovoru pro Fox Sports. "Chci poblahopřát všem hráčům, odvedli skvělý výkon. Jsem na ně moc pyšný," dodal bývalý kouč Sparty, Teplic, Plzně, Českých Budějovic nebo českého národního týmu.

Lavička byl hodně zklamaný

Naopak Lavička byl po zápase hodně zklamaný. Především z toho, že jeho hráči po vyrovnání ztratili koncentraci. "Jsme samozřejmě zklamaní. Nemělo by se stávat, abychom hned po vyrovnání dostali další gól. To mě hodně mrzí," litoval Lavička.

Trenéři australského FC Sydney Vítězslav Lavička (vpravo) a Michal Zachfoto: archivNezapomněl pogratulovat svému soupeři Strakovi, s nímž v minulosti hrál ve Spartě. "Je vidět Františkův vliv na hru Fury. Ve druhé půli hráli hodně dobře," dodal Lavička.

Straku chválil i útočník Fury David Williams. "Trenér nám dodal sebevědomí. Dnes jsme proti mistrovi získali tři body, takže není třeba větší důkaz toho, co s námi trenér provedl," ocenil Straku Williams. "Čeká nás ještě dlouhá cesta, ale s Frankiem (Strakou) a jeho sebedůvěrou, kterou na nás přenáší, můžeme podobné výsledky opakovat," dodal.

Reklama

Související témata: