Hlavní obsah

VIDEO: Asijský Maradona nedržel během ramadánu půst a klub ho vyhodil

TEHERÁN

Říkají mu sice Asijský Maradona, ale ani jedna z největších fotbalových hvězd si v Íránu nemůže dovolit všechno. A Ali Karimi byl troufalý až příliš. Nejprve se pustil do představitelů iránské asociace, poté urazil ředitele klubu a bývalého vysokého úředníka Revolučních gard Mustafu Adžorlua, teď dokonce odmítl dodržovat ramadán. Samo sebou že ho z teheránského FC Steel Azin okamžitě vyhodili a nic mu nepomohlo, že mu jinak než Asijský Maradona neřeknou.

Foto: Sport.cz

Asijský Maradona Ali Karimi nedodržoval půst během ramadánu a jeho klub ho okamžitě vyhodil.

Článek

Pouštěl si pusu na špacír až příliš, takže teď mu v jeho domovině všechno spočetli. Porušit svatá přikázání ramadánu je v muslimských zemích těžkým proviněním a jedenatřicetiletý Ali Karimi zhřešil.

Jeden z nejlepších iránských fotbalistů všech dob, který v letech 2005 až 2007 hrával za Bayern Mnichov, podle představitelů odmítl dodržovat ramadán.

„Byli jsme nuceni propustit jednoho z našich hráčů Ali Karimiho, protože byl neposlušný a odmítl dodržovat půst během ramadánu,“potvrdilo klubové vedení na svých stránkách www.steelazin.com, že se v neděli s Asijským Maradonou rozešlo ve zlém.

Ramadán začal v Íránu ve čtvrtek a podle íránských zákonů se musí všichni muslimové během svatého měsíce zdržet od úsvitu do západu slunce jídla, pití a sexu.

„Jsem zbožný muslim a věřící ve všech náboženských otázkách. Proto i ramadán dodržuji,“ bránil se Karimi, nic platné mu to však nebylo.

Proti obvinění úřadníka Revolučních gard neměl se svou obhajobou šanci a ocitl se na dlažbě. V Íránu s takovýmto cejchem navíc těžko nějaké nové angažmá sežene. A nic mu nepomůže, že o něm mluví jako o Asijském Maradonovi, že je třetím nejlepším střelcem v historii íránské reprezentace a že třeba za zmiňovaný Bayern Mnichov odehrál padesát zápasů a dal čtyři gól.

Reklama

Související témata: