Hlavní obsah

Fotbalisté Porto Alegre vyhráli Pohár Osvoboditelů, policie po zápase zabránila rvačce

PORTO ALEGRE

Fotbalisté Internacionalu Porto Alegre vyhráli podruhé v historii Pohár osvoboditelů, což je jihoamerická obdoba Ligy mistrů. Brazilský tým dosáhl na druhou trofej po triumfu v roce 2006 díky středečnímu vítězství 3:2 v odvetě finále nad Guadalajarou. V Mexiku vyhrál Internacional před týdnem 2:1. Guadalajara ovšem i po domácí porážce dokázala v odvetě Brazilce potrápit a do kabin šla s nadějným vedením díky trefě De la Mory krátce před přestávkou.

Foto: Edison Vara, Reuters

Kapitán Internacionalu Bolivar přebírá pohár od legendárního Pelého.

Článek

Po pauze však Internacional skóre obrátil - v 61. vyrovnal Sobis, jenž se trefil dvakrát ve finále před čtyřmi lety, pojišťovací branky přidali v závěru střídající Leandro a Giuliano. V nastaveném čase výsledek pouze korigoval hostující Bravo.

Ještě než převzal kapitán Internacionalu Bolívar nejcennější jihoamerickou klubovou trofej od legendárního Pelého, došlo na trávníku k ostudným scénám. Hráči se mezi sebou pošťuchovali a hrozící rvačce zabránila až policie, která vtrhla na hřiště.

Po finálové odvetě Poháru osvoboditelů došlo mezi týmy k strkanici a hrozící rvačku ukončila až policie.foto: ČTK/AP

Mexičané po zápase tvrdili, že je vyprovokovali domácí hráči a fanoušci. Stěžovali si na nedostatečná bezpečnostní opatření. "Nechápu, jak mohli dopustit, že k něčemu takovému došlo. Ale zdá se, že jim to tady připadá normální," uvedl hostující kouč José Luis Real, jehož tým neuspěl ve snaze stát se prvním mexickým vítězem Poháru osvoboditelů.

Vzhledem k tomu, že Mexiko patří do zóny Střední a Severní Ameriky CONCACAF, měl Internacional už díky postupu do finále zajištěnu účast na prosincovém mistrovství světa klubů. V Abú Zabí se mohou Brazilci pokusit navázat na čtyři roky starý triumf z Jokohamy, kde ve finále porazili současného klubového šampiona Barcelonu.

Reklama