Hlavní obsah

Turecký fotbalista Ilhan chce se slovenskou krasobruslařkou na OH

KEMPTEN

Bývalá turecká fotbalová hvězda Ilhan Mansiz se chce prosadit v krasobruslení. Bývalý útočník Besiktase Istanbul či Herthy Berlín by se podle německé agentury DPA rád probojoval na olympijské hry v Soči za čtyři roky v soutěži tanečních párů se svou slovenskou přítelkyní Ožgou Beständigovou. Čtyřnásobná slovenská šampionka už za sebou olympijskou zkušenost má - v roce 2002 skončila v Salt Lake City se svým bratrem Jozefem na 17. místě.

Foto: archiv, Sport.cz

Někdejší turecká fotbalová hvězda Ilhan Mansiz.

Článek

S Ilhanem se drobná 153 centimetrů vysoká Beständigová seznámila právě díky krasobruslení při natáčení televizní reality show "Hvězdy na ledě".

"Mým snem je vyhrát do dvou let turecké mistrovství a s trochou štěstí se dostat na olympijské hry," uvedl pětatřicetiletý Ilhan, jehož gól poslal tureckou reprezentaci do semifinále mistrovství světa v roce 2002, odkud nakonec odjela s bronzovými medailemi. V národním týmu odehrál celkem 21 zápasů a dal sedm branek.

V roce 2004 nastupoval pod vedením Ivana Haška za japonský klub Vissel Kóbe. Naposledy hrál za Ankaragücü, ale v roce 2006 musel kvůli vážnému zranění kolena s fotbalem skončit. Loni se snažil o comeback a trénoval s Mnichovem 1860, ale pokus o návrat mu nevyšel.

V současnosti trénuje také v Bavorsku, kde se narodil, ale s jednatřicetiletou Beständigovou piluje místo střelby na branku taneční kroky.

Reklama

Související témata: