Hlavní obsah

VIDEO: Kanonýr mezi brankáři Ceni vstřelil jubilejní 90. gól kariéry

Brazilský fotbalový brankář Rogerio Ceni zaznamenal jubilejní 90. gól kariéry. Potvrdil tak, že je historicky nejlepším kanonýrem mezi gólmany. Jeho branka z přímého kopu pomohla patnáctému Sao Paulu k remíze 2:2 na půdě vedoucího celku brazilské ligy Fluminense.

Brazilský fotbalový brankář Rogerio Ceni

Článek

Sedmatřicetiletý Ceni v utkání srovnával na 1:1. Fluminense poslal do vedení bývalý záložník Porta, Barcelony a Chelsea Deco, pro které to byl první gól po návratu z Evropy. Ceni si však v 34. minutě stoupl k přímému kopu a poslal míč kolem zdi k tyči.

Poté ukázal i své brankářské schopnosti, když Sao Paulu udržel bod chycenou penaltou Richarlysona. "Příliš se nám nedaří, proto je tento bod velmi důležité," řekl Ceni, který se prý nesoustředí na to, aby pokořil hranici sta nastřílených branek. "Až budeme vyhrávat, pak si mohu dovolit luxus útočit na osobní rekordy, ale nyní se soustředím jen na výsledky týmu," dodal.

Ceni s devadesáti góly jasně vede střelecké pořadí brankářů. Druhý José Luis Chilavert z Paraguaye má na kontě 68 branek.

Pozornost v brazilské lize na sebe upoutal i bývalý trojnásobný nejlepší fotbalista světa Ronaldo, který po téměř čtyřech měsících nastoupil v dresu Corinthias. Třiatřicetiletý útočník sice po zranění bojuje s nadváhou, přesto byl schopen hrát a alespoň na čas tak odvrátil úvahy o předčasném konci kariéry.

Reklama

Související témata: