Hlavní obsah

Maradona dostane k narozeninám zpátky diamantové náušnice

ŘÍM

Legendární Diego Maradona se dočká překvapivého dárku k 50. narozeninám. Někdejší fotbalista je oslaví 30. října a útočník Fabrizio Miccoli mu věnuje diamantové náušnice, které někdejšímu trenérovi argentinské reprezentace zabavily v Itálii daňové úřady a forvard Palerma je poté anonymně vydražil v aukci.

Foto: ČTK/AP

Diego Maradona na tiskové konferenci

Článek

"Je to moje přání, aby je dostal zpátky. Měl jsem je jen vypůjčené, ale pořád patří jemu," řekl Miccoli listu La Repubblica. Jednatřicetiletý útočník za náušnice v lednu zaplatil 25.000 eur (asi 615 tisíc korun) a netajil se tím, že je koupil kvůli tomu, aby se se svým idolem mohl setkat. Sen si bude moci Miccoli splnit během oslav, které chce Maradona uspořádat v Neapoli.

Mistr světa z roku 1986 přišel o náušnice loni v říjnu, kdy mu je při návštěvě kliniky v Bolzanu zabavila policie. V minulosti už se Maradona podobným způsobem musel rozloučit s párem luxusních hodinek Rolex. Argentinská hvězda totiž z doby působení v Neapoli (1984 až 1999) dluží na Apeninském poloostrově na daních 37 milionů eur (asi 910 milionů korun).

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín