Hlavní obsah

Bývalý kapitán francouzských fotbalistů Desailly chce vést Ghanu

PAŘÍŽ

Trenérem Ghany by se mohl stát bývalý kapitán francouzské fotbalové reprezentace Marcel Desailly. Mistr světa a Evropy se uchází o místo uvolněné po odchodu Milovana Rajevace. "Zdá se, že počínaje ministrem a konče šéfem svazu se všem moje vize líbí," řekl dvaačtyřicetiletý Desailly listu L'Equipe. Rodák z Akkry také uvedl, že se však ještě s vedením svazu nebavil o finančních záležitostech angažmá u ghanské reprezentace.

Článek

Bývalý obránce Olympique Marseille, AC Milán a Chelsea sice nemá žádné trenérské zkušenosti, v minulosti už ale nabídku vést ghanskou reprezentaci dvakrát odmítl. "Teď jsem ale připraven," prohlásil mistr světa (1998) a evropský šampión (2000).

Desailly ukončil hráčskou kariéru v roce 2006 po angažmá v Kataru. Na kontě má mimo jiné dva triumfy v Lize mistrů s Marseille a AC Milán. Dvakrát také vyhrál evropský Superpohár.

Rajevac odešel od ghanského týmu po dvou letech. Reprezentaci dovedl do čtvrtfinále světového šampionátu v Jihoafrické republice a také do finále mistrovství Afriky.

Reklama

Související témata: