Hlavní obsah

VIDEO: Liliputští fotbalisté z Íránu sní o svém "velkém" zápase

TEHERÁN

V průměru měří sotva 120 centimetrů, ale to nic neubírá jejich odhodlání něco ve fotbale dokázat. Liliputé z Íránu vytvořili fotbalové mužstvo a jejich cílem je zahrát si jednoho dne velký mezinárodní zápas proti stejně "vybavenému" týmu.

Foto: Reuters

Fotbaloví trpaslíci z Íránu

Článek

Iránské mužstvo je složené z 25 hráčů a nese název "Kuchuluha", což v perštině znamená "malí lidé". Poprvé se dali dohromady před patnácti měsíci a od té doby dvakrát týdně trénují pod vedením charismatického trenéra s vizáží arabského čaroděje Jusufa Azariho. Nyní jsou už připraveni na to postavit se k opravdovému zápasu.

"Odstartovali jsme jednání s Brazilci, Katarem a Dubají. Čekáme na jejch odpověď," řekl Azari agentuře Reuters. Jeho svěřenci jsou složeni z lidí široké škály, například je mezi nimi i 64letý dědeček. Při trénincích oblékají dresy fotbalových idolů, můžete tak zahlédnout "malé" fotbalisty s jmenovkami Rooney nebo Müller.

Svoji malou výšku neberou hráči Kuchuluhy jako výrazný hendikep, ostatně svoje dovednosti testují každý týden v přátelských zápasech proti hráčům průměrných postav. "Pokud mají jednu taktiku, my můžeme použít další tři. Třeba si myslí, že stačí dostat míč nad naše hlavy, ale my zase můžeme s míčem projít mezi jejich nohama," tvrdí nejmladší hráč týmu, 26letý Massúd Dejlam-Salehi.

Reklama

Související témata: