Hlavní obsah

Santos odvolal trenéra, protože nechtěl nasadit Neymara

Vedení fotbalistů brazilského Santosu odvolalo trenéra Dorivala Júniora kvůli tomu, že odmítl v dnešním ligovém šlágru proti Corinthians nasadit mladou hvězdu Neymara. Kouč přitom původně šéfům klubu slíbil, že po jednozápasovém interním trestu už osmnáctiletého útočníka do sestavy vrátí.

Článek

Neymar, jenž v srpnu odmítl lukrativní nabídku k přestupu do londýnské Chelsea, si vysloužil distanc za kritiku Júniora a kapitána Edua Dracenaa, kteří ho minulý týden nenechali kopat penaltu při výhře 4:2 nad Atletikem Goianiense.

Talentovaný útočník původně dostal jen pokutu a za své chování se omluvil, trenér ale přesvědčil vedení klubu, že je nutný ještě disciplinární postih. Neymar tedy stál v nedělním duelu proti Guarani.

V pondělí se pak Júnior s šéfy dohodl, že proti Corinthians už hráče nasadí, den nato však rozhodnutí změnil. "Dělám to pro jeho dobro. Možná ne pro dobro klubu, ale pro hráče," řekl novinářům.

Tím naštval prezidenta klubu Luise Alvara, jenž ho okamžitě kvůli "ztrátě důvěry a podrývání autority" propustil. Santos tak v dnešním derby povede jako dočasný kouč Marcelo Martelote a Neymar se může těšit, že si zahraje.

Júnior by podle agentury AP neměl zůstat bez zaměstnání dlouho. Zájem o jeho služby má prý konkurenční FC Sao Paulo, které vede po propuštění Ricarda Gomese dočasný kouč Sérgio Baresi.

Reklama

Související témata: