Hlavní obsah

Maradona touží vrátit se na argentinskou lavičku

BUENOS AIRES

Diego Maradona touží vrátit se na post trenéra argentinské fotbalové reprezentace. S tou letos vypadl ve čtvrtfinále mistrovství světa, načež odmítl podmínku národního svazu, aby realizační tým opustili jeho asistenti. Vedení federace s ním proto neprodloužilo smlouvu a na argentinské lavičce ho dočasně vystřídal Sergio Batista.

Foto: Darren Staples, Reuters

Emotivní Diego Maradona na lavičce Argentiny

Článek

Teď už mistr světa z roku 1986 není v otázce svých asistentů tak skálopevný. V pátečním rozhovoru pro televizní stanici Fox Sports připustil, že jeho touha vrátit se na reprezentační lavičku je větší. "Dal bych život za to, abych byl zase trenérem národního mužstva. Toužím po odplatě," prohlásil Maradona.

Jeho někdejší spoluhráč Batista, který před dvěma lety na olympiádě v Pekingu dovedl argentinský výběr do 23 let ke zlatým medailím, si ale rychle vybudoval silnou pozici i u reprezentačního A-týmu. Úspěchy v přípravných utkáních, zejména vysoká výhra 4:1 nad španělskými mistry světa, mu vynesly možnost koučovat národní celek minimálně do konce roku, tedy i ve dvou sledovaných zápasech s Brazílií.

Stojí za ním i prezident svazu Julio Grondona, jenž po čtvrtfinálové porážce 0:4 na MS s Německem uvedl, že se Maradona může k reprezentaci vrátit, ale jeho asistenti ne. Když Maradona trval na svém, neprodloužil mu smlouvu. Svaz by měl v příštích měsících jmenovat trenéra, který povede Argentinu až do příštího MS v roce 2014, a Batista je všeobecně považován za velkého favorita.

Maradona, který v říjnu oslaví 50. narozeniny, nicméně kritizoval Batistovu taktiku v utkání proti Irsku (1:0) a argentinské mužstvo v rozhovoru označoval slovy "můj tým". "Myslím, že mám šanci," odvětil na otázku, zda je opravdu přesvědčen, že se na reprezentační lavičku může vrátit. Proto prý ani nejednal o angažmá v žádné jiné zemi.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň