Hlavní obsah

Postřelený fotbalista Toga dostane od FIFA darem půl miliónu

Prezident FIFA Sepp Blatter se rozhodl pomoci brankáři fotbalové reprezentace Toga Kodjovi Obilalemu, který byl vážně zraněn při teroristickém útoku na týmový autobus před lednovým mistrovstvím Afriky. Federace podle něj pětadvacetiletému fotbalistovi pošle 25 tisíc dolarů (asi 456 tisíc korun).

Foto: Vivek Prakash , Reuters

Šéf FIFA Sepp Blatter byl tentokrát štědrý.

Článek

Obilale požádal Blattera o pomoc v srpnu poté, co neuspěl u Africké fotbalové konfederace a pořadatele šampionátu Angoly, na jejímž území se ozbrojený útok separatistů odehrál. Brankář proto také zvažuje, že na ně podá žalobu a bude požadovat odškodné.

Blatter napsal Obilalemu o finanční pomoci v dopise, v kterém uvedl, že peníze půjdou z humanitárního fondu FIFA. Funkcionář současně napsal, že FIFA nemůže za útok nést odpovědnost.

Obilale je nejhůře postiženým fotbalistou po útoku, při němž zemřel asistent trenéra, mluvčí týmu a řidič autobusu. Dvě kulky mu uvízly v břiše a v zádech, má za sebou šest operací a nemůže hýbat pravou nohou.

V současnosti je Obilale na rehabilitaci ve Francii, kde chytal ve čtvrté lize za Pontivy. Do Evropy byl z nemocnice v Johannesburgu převezen na náklady Francouzské fotbalové federace.

Reklama

Související témata: