Hlavní obsah

Fotbalového kritika Luhového hledá policie. Nic o tom nevím, říká

PRAHA

Někdejšího reprezentanta a později jednoho z hodně hlasitých fotbalových kritků Milana Luhového hledá policie. Policisté to uvádí na svých webových stránkách. Proč? Ani sám Luhový však neví, proč na něj byl vydán zatykač, informoval deník Sport.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Milan Luhový (vlevo) na archivním snímku z roku 2004 spolu s Ladislavem Vízkem.

Článek

Luhový by podle sdělení Policie ČR mohl být pohřešovaný nebo spáchat trestný čin. Na seznam hledaných osob byl zařazen už 23. června.

„Nic mi není, jen jsem byl delší dobu pryč,“ odmítl Luhový v listu první možnost. Podezření, že by spáchal nějaký trestný čin, si také není vědom. „Navíc se ani neskrývám, kdyby policie chtěla, snadno by si mě našla,“ doplnil bývalý reprezentant.

"Možná jsem v místě trvalého bydliště nepřevzal nějakou obsílku, rozvádím se totiž. Nic jiného mě nenapadá," vzkázal Luhový v úterý. Ve středu pak serveru lidovky.cz svou domněnku potvrdil. "Jde o písemnost, kterou jsem si měl vyzvednout. Dnes jsem tak učinil, policie už mě nehledá," řekl.

Tisková mluvčí pražského policejního ředitelství Andrea Zoulová Sportu potvrdila, že policie po Luhovém pátrá na žádost Obvodního soudu pro Prahu 7. Ten k žádosti připojil paragraf 69, odstavec 1 - příkaz k zatčení. „Sám po tom budu pátrat, je to hovadina,“ zakončil Luhový.

Na seznamu osob, po nichž policie pátrá, však figuroval i poté, co měl celou záležitost vyřešit. "Záleží na tom, kdy obsílku převzal. Pátrání bude přerušeno až na pokyn soudu," sdělila pro lidovky.cz Zoulová.

Reklama