Hlavní obsah

Trenér Straka se v Austrálii pohádal s rozhodčím a hrozí mu trest

SYDNEY

Českému trenérovi fotbalistů North Queenslandu Františku Strakovi hrozí trest od australského svazu. Podle agentury AP se disciplinární komise začala zabývat konfliktem mezi dvaapadesátiletým koučem a čtvrtým rozhodčím o přestávce sobotního zápasu s Central Coast Mariners, který nakonec Queensland prohrál 2:3.

Článek

Straku naštvalo, když sudí Kurt Ams ukončil první poločas ve chvíli, kdy North Queensland vedl 1:0 a měl kopat roh. Při odchodu mužstev do kabin chtěl český kouč u rozhodčího protestovat a dostal se do strkanice se čtvrtým sudím Krisem Griffithem-Jonesem.

"Byli jsme naštvaní, protože jsme měli šanci dát gól," řekl Strakův asistent Stuart McLaren. "Tohle se prostě ve fotbale nedělá. Ukončit poločas nebo zápas, když jeden tým má přímý kop nebo roh u soupeřovy branky," dodal.

"Proto jsme se snažili u rozhodčího protestovat, ale čtvrtý sudí nám v tom zabránil. Možná že Franz byl trochu vášnivější," uvedl.

Strakův tým je po devíti odehraných zápasech v tabulce australské ligy se sedmi body předposlední. Horší je pouze FC Sydney, které vede Vítězslav Lavička. Loňský mistr ještě v probíhající sezoně nevyhrál a na North Queensland ztrácí tři body, má však jeden zápas k dobru.

Reklama

Související témata: