Hlavní obsah

Do případu zmizelého Kříže se vložila pražská mordparta

PRAHA
Aktualizováno

Do případu zmizelého místopředsedy fotbalového svazu Miroslava Kříže se zapojili kriminalisté z pražského oddělení vražd. V rozhovoru pro páteční magazín Víkend Hospodářských novin to uvedl jejich šéf Josef Lottes.

Foto: fcviktoria.cz

Majitel fotbalové Viktorie Plzeň Miroslav Kříž (vpravo) s Ivanem Haškem během golfového turnaje osobností v Plzni-Dýšině.

Článek

Mluvčí pražské policie Ivana Ježková řekla, že vražda funkcionáře je jednou z vyšetřovacích verzí a nelze ji vyloučit. Úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy nicméně podle ní dosud zahájeny nebyly. Policie po Křížovi pátrá od konce května.

Lottes uvedl, že si kriminalisté z oddělení vražd případ "teď přetáhli". "Je to jedna z vyšetřovacích verzí. Pátráme různými směry a toto je jeden směr...Nemůžeme ani tuto variantu vyloučit," uvedla Ježková a dodala, že policie zatím Křížovo tělo nenalezla. Před časem se přitom v tisku objevily informace o tom, že by Kříže mohla policie ukrývat jako důležitého svědka proti mafii.

Kříž, který je spojován s Viktorií Plzeň, v jejíž statutárních orgánech dříve působil, zmizel 22. května. Jedním z posledních lidí, kteří jej viděli, byl podle všeho majitel Baníku Ostrava Tomáš Petera. S Křížem se podle svých slov sešel v sobotu 22. května večer v pražské restauraci Chagall.

"Projednávali jsme přestupy hráčů mezi Plzní a Ostravou a sledovali přitom zápas Turecko - Česko. Naše schůzka skončila po 19. hodině, Kříž odešel a já s několika známými dokoukal finále Ligy mistrů a pak odjel domů," řekl dříve Petera.

Kříž byl loni v létě poprvé zvolen do výkonného výboru fotbalového svazu. Krátce nato na něj finanční úřad uvalil exekuci, Kříž ale dluhy ve výši pěti miliónů korun uhradil a předseda svazu Ivan Hašek mu vyslovil důvěru.

Reklama

Související témata:
Mordparta