Hlavní obsah

Ředitel mexické reprezentace po sporu s fotbalisty odstoupil

MEXICO

Ředitel mexické fotbalové reprezentace Nestor de la Torre, jenž vyřadil dva hráče na půl roku z národního týmu a udělil pokutu dalším jedenácti kvůli večírku po přípravném utkání, dnes rezignoval. Třináct fotbalistů v čele s kapitánem Rafaelem Márquezem hrozilo tím, že pokud nedojde v týmu ke změně ve vedení, ukončí reprezentační kariéru.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Mexičan Carlos Vela

Článek

Mexická fotbalová federace na doporučení De la Torreho vyřadila v září na šest měsíců z reprezentace Carlose Velu a Efraína Juáreze a dalších 11 hráčů pokutovala. Důvodem byl jejich večírek po vyhraném zápase 7. září nad Kolumbií v Monterrey.

Potrestaní hráči, vedení bývalým obráncem Barcelony Márquezem, reagovali hrozbou stávky. Byli prý totiž informováni, že poslední oficiální akcí byla společná večeře, po níž si pak mohou dělat, co chtějí. Navíc jim vadilo, že De la Torre o jejich party informoval veřejnost.

"Odstupuju, protože chci být konzistentní," uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel týmu, jenž se v neděli sešel s hráči a marně se s nimi pokoušel vyřešit vzájemné rozpory. "Chtěli, abych se omluvil. Ale veřejná omluva za to, že jsem trval na dodržování pravidel, je pro mě nepřijatelná," vysvětlil důvody své rezignace.

Reklama

Související témata: