Hlavní obsah

Sydney podlehlo v repríze finále Melbourne 0:3 a dál se trápí

PRAHA

Jako noc a den se liší letošní fotbalová sezóna hráčů FC Sydney od té minulé, kdy slavili po vítězství nad Melbourne mistrovský titul. Svěřenci Vítězslava Lavičky v novém ročníku nevyhráli ani na desátý pokus, v sobotu utrpěli těžkou prohru 0:3 právě s Melbourne. Se čtyřmi body je Sydney poslední, na vedoucí Adelaide ztrácí již 18 bodů.

Foto: archiv

Trenéři australského FC Sydney Vítězslav Lavička (vpravo) a Michal Zach

Článek

Týmu nepomohl ani předzápasový slib českého kouče, jenž by prý v případě výhry překonal strach z výšek a vylezl na slavný Harbour Bridge. "Je to pro nás složitá situace. Loni šlo vše skvěle, ale teď si procházíme těžkým obdobím. Pořád věřím, že to můžeme otočit. Musíme se semknout a tvrdě pracovat," prohlásil po utkání Lavička.

Svého kolegu podpořil i trenér vítězného Melbourne Ernie Merrick. "Myslím, že se Sydney stejně dostane do finále. Všechny jednou potká taková chvíle, ale oni mají příliš dobrý tým na to, aby nehráli finále."

Jen o něco lépe než Lavičkovu Sydney se daří týmu North Queensland, který vede další bývalý kouč pražské Sparty František Straka. V pátek si připsal druhou výhru v sezoně, když porazil Perth 2:1.

Reklama