Hlavní obsah

Rakouský trenér Hickersberger u fotbalistů Bahrajnu brzy skončil

DUBAJ

Bývalý trenér rakouské reprezentace Josef Hickersberger skončil už po čtyřech měsících v roli kouče národního týmu Bahrajnu. Dvaašedesátiletý nástupce Milana Máčaly se vrací do saúdskoarabského klubu Al Wahda, který v minulé sezoně dovedl k titulu.

Článek

Hickersberger, jenž vedl Bahrajn už v roce 1996, měl v současném působišti smlouvu ještě na dva roky, z níž se podle agentury APA musel vykoupit šestimístnou částkou.

V klubu Al Wahda nahradí bývalý rakouský reprezentant Brazilce Adenora Leonarda Bacchiho, jenž v Abú Zabí skončil kvůli nabídce z Corinthians.

Představitelé bahrajnského svazu očekávají, že najdou Hickersbergerova nástupce do 10 dnů. Národní tým čeká v listopadu Pohár Perského zálivu v Jemenu, kam rakouský kouč kvůli hrozbě teroristického útoku nechtěl jet.

Zkušený český trenér Máčala vedl Bahrajn od roku 2007. Letos v dubnu u mužstva skončil poté, co se mu v listopadové baráži s Novým Zélandem nepodařilo postoupit na mistrovství světa. Bývalý český reprezentační trenér v současnosti působí v kuvajtském týmu Kazma, kde chce ukončit kariéru.

Reklama

Související témata: