Hlavní obsah

VIDEO: Zemřela chobotnice Paul, která se proslavila věštbami na fotbalovém MS

OBERHAUSEN

Přesné prognózy výsledků na letošním fotbalovém mistrovství světa v Jižní Africe udělaly z chobotnice Paula prvotřídní senzaci. Ze slávy se ale těšil Paul jen pár dalších měsíců, v noci na úterý uhynul v akváriu v německém Oberhausenu.

Foto: Wolgang Rattay, Reuters

Chobotnice Paul s trofejí pro fotbalové mistry světa

Článek

Smutnou zprávu pro nespočet Paulových příznivců na celém světě oznámil manažer akvária Stefan Porwoll. „Zemřel přirozenou a poklidnou smrtí,“ uvedl Porwoll pro televizní stanici Eurosport. Paul se narodil v lednu 2008 v anglickém Weymouthu, slávu ale získal v Oberhausenu, odkud přesně předpověděl vítěze všech sedmi utkání německé reprezentace v Jižní Africe. Správně také tipoval výhru Španělska nad Nizozemskem ve finále šampionátu.

Paul vybíral vítěze volbou nádoby s potravou, na něž byly umístěny vlajky soupeřících mužstev. Série přesných tipů mu pak zajistila pozornost všech světových médií a agentur, po skončení turnaje přistály v Oberhausenu dokonce nabídky na Paulův „přestup“. A to za poměrně velké peníze, hodně o něj stáli například vítězní Španělé.

Němci ale Paula udrželi v Oberhausenu, zpráva o smrti chobotnice zaměstnance akvária zdrtila. „Všichni jsme ho milovali, bude nám opravdu moc chybět,“ doplnil Porwoll.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň