Hlavní obsah

Lněnička dostal za postup v řešení kauzy Bohemians pokutu

PRAHA

Disciplinární komise fotbalového svazu dnes potrestala předsedu bývalé odvolací a revizní komise (ORK) Ondřeje Lněničku za jeho postup v řešení kauzy Bohemians pokutou 5000 korun. Pod Lněničkovým vedením ORK na začátku června zrušila šestimilionovou pokutu a odečet 20 bodů, kterými disciplinární komise v dubnu potrestala tehdy prvoligový klub Bohemians Praha.

Článek

Vedení ČMFS však tehdy verdikt ORK neuznalo a tresty zůstaly v platnosti. Disciplinární komise dnes konstatovala, že Lněnička svým postupem znevážil dobré jméno fotbalu a porušil stanovy ČMFS.

"Nebyli pozváni řádní členové ORK, zasedání nebylo usnášeníschopné, členům ORK a účastníkům nebyla zaslána písemná pozvánka. ORK rozhodovala v kauze Bohemians Praha, aniž by byla zaplacena uložená pokuta, jak to ukládají příslušné svazové předpisy. Navíc nebyla respektována dohoda s představiteli svazu o tom, že do termínu nejbližší VH nebude v kauze Bohemians přijato rozhodnutí," uvedla dnes komise v tiskové zprávě.

Disciplinární řád umožňuje v případě neplacených funkcionářů uložit pokutu v maximální výši 5000 korun. "S ohledem na shora uvedené, disciplinární komise uložila Ondřeji Lněničkovi peněžitou pokutu v této výši. V případě volených funkcionářů nehodlá (disciplinární komise) jít cestou zákazu výkonu jejich funkce. Je tedy plně v kompetenci orgánu, který funkcionáře svazu zvolil, aby rozhodl o jeho případném odvolání," píše se v komuniké.

Reklama

Související témata: