Hlavní obsah

Bývalý slávistický šéf Petr Doležal se vrací na ČMFS jako právník

Staronovým šéfem právního oddělení Českomoravského fotbalového svazu se stal od 1. listopadu Petr Doležal. Bývalý ředitel Slavie Praha současně rezignoval na svoji funkci ve výkonném výboru svazu. Doležal ve funkci vystřídal Pavla Hamerníka, který se vrací na akademickou půdu. Fotbalový svaz to v úterý oznámil na svém webu.

Foto: www.slavia.cz/Martin Malý

Petr Doležal

Článek

"Dostal jsem nabídku od předsedy svazu Haška, což mě velmi potěšilo a rád jsem ji přijal," uvedl tamtéž Doležal, který se vrací na dobře známá místa. Od roku 1995 byl někdejší trestní soudce svazovým právníkem a poté povýšil do funkce ředitele legislativně právního oddělení, současně byl zástupcem generálního sekretáře svazu.

Působil také jako vedoucí reprezentační jednadvacítky v době trenérského působení Karla Brücknera s Miroslava Beránka, s nimiž slavil stříbro a zlato na evropských šampionátech.

Do funkce generálního ředitele fotbalové Slavie byl jmenován 1. února 2006, stal se současně údajně spolumajitelem klubu. Ovšem o čtyři roky později byl z pozice ředitele odvolán, ale stále působil ve výkonném výboru, kam byl zvolen za ligové kluby.

Na tuto pozici návratem na svaz rezignoval. "Tento krok jsem udělal také proto, abych umožnil zástupci Slavie případné zvolení na nejbližší valné hromadě svazu," uvedl Doležal.

Výkonný výbor tak bude fungovat v jedenácti lidech místo původních třinácti. Kromě Doležala chybí místopředseda svazu Miroslav Kříž, jenž je nezvěstný.

Reklama