Hlavní obsah

Na Slovensku řeší skandál, fotbalisté zmlátili rozhodčího

BRATISLAVA
Aktualizováno

Fotbalový skandál se rozhořel na Slovensku. Rozhodčí v oblastní soutěži ve slovenském Lučenci ukončil utkání v 82. minutě, když trenér domácího mužstva napadl pomezního sudího. Hráči místního mužstva Biskupic to neunesli a napadli hlavního arbitra, kterého brutálně zmlátili. Informovala o tom televize Joj.

Foto: Sport.cz

Sudí Roman Kret skončil po napadení v nemocnici.

Článek

Mužstvo Biskupic prohrávalo o dvě branky, když asistent domácího trenéra neudržel nervy a napadl postranního rozhodčího. Hlavní sudí se rozhodl utkání okamžitě ukončit. Domácí hráči i fanoušci to nešli těžko, nadávali a uráželi rozhodčí, kteří se obávali o své zdraví. „Měli jsme strach. Chtěl jsem zavolat policii,“ uvedl hlavní rozhodčí utkání Roman Kret.

Rozhodčí vyšli ze šaten až po ubezpečení domácích funkcionářů, že jim zaručí bezpečný odchod. Před budovou na ně však čekali domácí hráči, kteří rozhodčí napadli. „Mlátili mě pěstmi do tváře a kopali,“ řekl hlavní rozhodčí.

Asistent hlavního rozhodčího potvrdil, že jeho několik hráčů drželo a ostatní mlátili hlavního. „Prosil je, aby ho nemlátili,“ dodal.

Kret píská fotbalová utkání už devět let, ale podle vlastních slov něco takového ještě nezažil. Hlavní rozhodčí leží v nemocnici a podal trestní oznámení. Funkcionáři klubu se k incidentu nevyjádřili. Případ bude vyšetřovat disciplinární komise.

Reklama

Související témata: