Hlavní obsah

Beckham pomohl fotbalistům Galaxy do semifinále MLS

CARSON

Fotbalisté Los Angeles Galaxy zkompletovali kvarteto semifinalistů play off zámořské MLS. Kalifornský tým porazil v odvetě semifinále Západní konference 2:1 Seattle díky anglické hvězdě Davidu Beckhamovi, jenž nahrál na oba góly.

Foto: Orlin Wagner, ČTK/AP

Naštvaný David Beckham v dresu Los Angeles Galaxy

Článek

Hráči Galaxy, kteří vyhráli první zápas na soupeřově půdě 1:0, se o postup do finále soutěže zvaného MLS Cup utkají s Dallasem. Finále Východní konference obstarají Colorado a San Jose.

Los Angeles prakticky rozhodlo o svém postupu v prvním poločase, kdy v rozmezí osmi minut dvakrát skórovalo. Nejprve se v 19. minutě trefil Edson Buddle po Beckhamově rohu a poté pětatřicetiletý záložník posadil míč z trestného kopu na hlavu skórujícímu Omaru Gonzalezovi. Skóre v závěru kosmeticky upravil hostující Steve Zakuani.

"Je pro mě důležité, abych měl spoluhráče, kterým můžu nahrát míč na hlavu nebo k nohám. Vím, že když budu mít míč v dobré pozici, máme dostatečně dobré hráče, kteří dokážou skórovat," uvedl Beckham, jenž přiznal, že se ještě stále plně nezotavil z březnového zranění Achillovy šlachy, kvůli němuž vynechal šest měsíců.

Play off fotbalové MLS:
Západní konference, odveta semifinále:
Los Angeles - Seattle 2:1, první zápas 1:0, postoupilo Los Angeles.
Semifinálové dvojice: Colorado - San Jose, Los Angeles - Dallas.

Reklama

Související témata: