Hlavní obsah

Čtrnáctiletá brankářka Sparty bude čelit švédské fotbalové smršti

PRAHA

Fotbalistky pražské Sparty postaví ve středu v Lize mistryň proti jednomu z nejlepších evropských klubů do branky teprve čtrnáctiletou dívku. Pro středeční osmifinálovou odvetu se švédským Linköpingem totiž trenérovi Dušanu Žovincovi kvůli zraněním vypadly čtyři brankářky.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Tři jsou na marodce dlouhodobě, Hana Sloupová se zranila v prvním utkání v Linköpingu, kde Sparta prohrála 0:2. Na životní zápas se tak chystá Bára Majerová. Novou roli si vyzkoušela už v sobotu v lize proti Teplicím a udržela čisté konto. Teď ji čeká podstatně těžší úkol: švédský tým dal v Lize mistryň ve třech zápasech čtrnáct branek a nedostal ani jednu.

"Museli jsme požádat UEFA o výjimku, protože v jejích soutěžích se může hrát až od šestnácti let. Bára je velký talent, fyzicky je na tom výborně, nemám o ni vůbec strach," řekl trenér Žovinec.

Sparta před týdnem sehrála ve Švédsku vyrovnaný zápas a mohla si odvézt i remízu, ale jedna střela těsně minula branku a druhá skončila na břevně. Přesto trenér před odvetou považuje švédský tým za jasného favorita. "Je to plně profesionální mužstvo s hráčkami z Afriky i z Norska," řekl Žovinec.

Trénují po práci, nebo škole

Ve srovnání s tím sparťanky trénují až po zaměstnání nebo po škole a například v prvním zápase, k němuž Sparta jela do Švédska autobusem, chyběla Kateřina Došková kvůli pracovním povinnostem.

Postup do čtvrtfinále by byl pro Spartu zopakováním historického úspěchu z roku 2005. Odveta na hřišti Lokomotivy v Praze-Holešovicích začne ve 14:00.

Reklama

Související témata: