Hlavní obsah

Čínského brankáře vyřadili za nadávky fanouškům z reprezentace

KUANG-ČOU

Brankář Wang Ta-lej byl po slovním útoku na fanoušky do odvolání vyřazen z čínské fotbalové reprezentace. Gólman se ohradil proti kritice po prohře výběru do 23 let 0:3 s Japonskem na Asijských hrách a příznivce označil za blbce a smečku psů.

Foto: Marcos Brindicci , Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Říkat vám fanoušci by bylo příliš lichotivé. Jste jen smečka psů," citovala jednadvacetiletého gólmana agentura AP. "Jste banda tupců a hlavní důvod, proč se čínský fotbal nemůže zlepšovat. Házíte kamení na člověka, který spadl do studny," dodal.

Gólman, který patří k velkým čínským talentům a v roce 2006 byl na zkoušce v Interu Milán a Manchesteru City, se pustil i do čínských novinářů. "Myslím, že v Číně jich o fotbale píše asi sedm tisíc a z toho čtyři tisíce fotbal nesnáší," prohlásil. "Nejsem Spiderman. Když dostanu gól, jsem za blbce, když mu zabráním, jsem za blbce. Zajímalo by mě, jestli novináři mají problémy v práci a léčí si je na mně," dodal.

Vedení čínského fotbalu, který se snaží vzpamatovat z korupčních skandálů, brankáře za trest do odvolání vyřadilo z týmu a nařídilo mu veřejnou omluvu. "Udělal ostudu sobě i celému týmu. Bylo to hodně ošklivé," prohlásil sekretář čínské výpravy na Asijských hrách Cchaj Ťia-tung.

Gólmana se zastal trenér Sun Wej. "Je to jen dítě, které vůbec nic neví. Možná to přehnal, ale to se dá pochopit. Po prohře měl špatnou náladu," prohlásil.

Reklama

Související témata: