Hlavní obsah

VIDEO: Jsem hodně naštvaný, rozčiloval se španělský kouč po prohře s Portugalskem

MADRID

Takový výsledek nečekal nikdo. Fotbaloví mistři světa a Evropy ze Španělska v přípravném utkání inkasovali od Portugalců čtyři góly a po porážce 0:4 museli vyslechnout nevybíravá slova z úst svého kouče. "Soupeř byl o hodně lepší, my nehráli jako tým. Jsem hodně naštvaný," sdělil Vicente del Bosqué novinářům.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Zklamaný útočník Španělska David Villa

Článek

"Jsem hodně naštvaný. Hůř už hrát nemůžeme. Druhý poločas byl z naší strany hodně slabý. Nemáme se na co vymlouvat. Soupeři jsme hru příliš otevřeli a on nás trestal z protiútoků," hodnotil zápas Del Bosque.

Více jak dvě branky přitom Španělé inkasovali teprve podruhé za poslední čtyři roky, ovšem zároveň podruhé za dva měsíce. V září padli v souboji s Argentinou 1:4. "To jsme alespoň byli soupeři vyrovnaným soupeřem a doplatili na neproměňování šancí, dnes jsme ale zcela propadli," řekl trenér. "Soupeř byl o hodně lepší, my nehráli jako tým," dodal.

Sám si prý neumí poslední výpadky vysvětlit jinak, než ztrátou motivace. "Všechno vypadalo dobře, ale pak najednou to na hřišti nefunguje. Hráči možná nešli do přípravného utkání tak koncentrovaní. Asi si neuvědomili, že se teď proti nim chce každý soupeř vytáhnout. Musíme jít do příštího roku s jiným duchem. Musíme v sobě znovu najít motivaci," kázal Del Bosque.

Bolí to, svěřil se Llorente

Také hráči si uvědomovali, že z jejich strany šlo o zmařený zápas. "Bylo to katastrofální ve všech směrech. Nic nám nešlo. Hodně to teď bolí na duši," nebral si servítky útočník Fernando Llorente. "Bylo vidět, že hráči nyní mají náročné období plné těžkých zápasů, proto se možná podvědomě šetřili," naznačil, že především hráči Barcelony a Realu Madrid nehráli před blížícím se derby naplno.

Naopak portugalský trenér Paulo Bento neskrýval nadšení z výsledku. "Takové vítězství nad mistry světa nám hodně zvýší prestiž. Odehráli jsme skvělý zápas. Děkuji všem hráčům za jejich výkon. Tento výsledek nám sice nepřináší žádné body, ale pomůže týmu psychicky," uvedl Bento.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články